صاردات گز مرغوب اصفهان
صاردات گز مرغوب اصفهان
اصفهان جز تاريخي ترين شهرهاي ايران است . اين شهر علاوه بر بناهاي تاريخي بسيار زياد كه باعث جذب توريست مي شود، صنايع دستي بسيار زيادي براي صادرات را هم در خود دارد. از ظروف مينا كاري و خاتم و نقره گرفته تا فيروزه كوبي ها و ظروف قلم زني و فرش هاي دست باف پرنقش نگار از شهرهاي اطراف و خود مركز استان. در كنار تمامي اين آثار خوراكي بسيار خوشمزه و پرطرفدار اين استان كه بخشي از محصولات صادراتي را به خود اختصاص مي دهد گز است. شيريني تهيه شده از انگبين هاي متفاوت، سفيده تخم مرغ و مغزه جات ها كه جز لذيذ ترين شرين ها به حساب مي آيد. بيشترين نوع گز صادراتي كه در حال حاضر توليد مي شود، گز لقمه اي است كه به صورت گزلقمه اي بادامي، پسته اي، مخلوط، بدون مغز، بسته بندي شده و كيلويي براي صادارت مورد استفاده قرار مي گيرد. البته نوع بسته بندي هم در قيمت نهايي و حتي ميزان مغزجات مصرف شده و انگبين موجود در توليد گز هم مي تواند تاثيري پررنگ بروي قيمت نهايي محصول براي صادرات داشته باشد. در حال حاضر در اصفهان 400 واحد توليدي گز موجود است كه سالانه بالاي 650 هزار تن گز توليد و روانه بازار مي كنند. شايد برايتان جالب باشد كه اولين بار شخصي بنام محمد علي شكرچيان اصفهاني اين محصول را توليد و روانه بازار مصرف كرد . صادرات اين محصول خوشمزه هم براي اولين بار توسط آقا محمد خان قاجار بصورت هديه براي پيشكش كردن به پادشاهان كشورهاي ديگر صورت گرفت. بيشترين كشورهايي كه در حال حاضر گز مرغوب اصفهان به آن صادر مي شود عبارتند از: امارات، آلمان، آمريكا ، كانادا، عراق ، قطر و .. مي باشد. عمده ترين مركز توليد گز براي صادرات اصفهان است سالانه بالغ بر 150 تن گز به ارزش 8000 دلار به كشورهاي مختلف توسط اين استان صادر مي شود. كه با تبليغات درست و بهينه در كنار محصولات ديگر اين استان حتي بدون در نظر گرفتن بخش سياحتي و توريستي اين استان مي تواند مبلغ قابل توجه اي بعنوان يك صادرات غير نفتي باشد.
برچسب: ،